AULA-254 Gold

AULA-254 Gold
 
Automatische Mercury Analyzer AULA-254 Gold
Automatische Mercury Analyzer voor het Laboratorium

 

· Volledig geautomatiseerde flow analyse systeem

· Modulair Bouw

· Bewezen en betrouwbare detectie methode:

· Koude-damp-atomaire-absorptie (CVAAS)

· Geïntegreerde GoldTrap functie

· Voor maximale gevoeligheid van <1 ng / l

· Geautomatiseerde Sample vergister Module (ASS)

· Als een optioneel accessoire

 

Toepassingen

 
De AULA 254 is gebruikt voor volledig automatische bepaling van kwik sporen in een grote verscheidenheid aan monsters. Het instrument voert routinematige analyses: monster na monster dus precies de voorgeselecteerde procedure verhogen van de efficiëntie en productiviteit van uw lab. Toepassingen zijn onder andere:

· Water, Afval, Bodem en Effluenten

° Toepasselijkheid op EPO methoden:

· 245,1, 245,7, 1631, 7470 en 7471A

· Geneeskunde (urine, bloed, speeksel, haren)

· Chemische industrie (procescontrole, kwaliteitscontrole)

· Geochemie (geologische en mineralogische monsters)

· Petrochemie

· Metallurgie en materiaal testen

 

Betrouwbaar en bewezen methode


Het werkingsprincipe van het systeem is gebaseerd op de continue flow methode.als Eerste: het kwik in het monster wordt omgezet in de elementaire staat door toevoeging van een reductiemiddel om het monster stromen. In een crossflow reactor het kwik wordt gestript met een gasstroom en uitgevoerd in de optische cel die volledig is gemaakt van kwartsglas. Daar is de kwantitatieve bepaling van kwik wordt verkregen door het meten van UV-absorptie bij een golflengte van 253,7 nm bij kamertemperatuur. Deze analytische techniek is algemeen bekend als koude-damp-atomaire-absorptiespectrometrie (CVAAS), een methode die zich heeft bewezen als uiterst gevoelige en selectieve gedurende vele jaren.

 

Geoptimaliseerd kwik detectietechniek

In tegenstelling tot een typische multi-element AAS de Aula is speciaal ontworpen voor kwik bepaling. Dit maakt een topprestatie in de analytische toepassingen. Het gebruik van een zeer stabiele lage-druk elektrodeloze kwikontladingslamp (EDL) in verband met de nieuwste UV-detector technieken resulteren in een uitstekende uitgangssituatie stabiliteit en lage detectiegrenzen.

 

 AULAWIN software

Verrassend eenvoudig te gebruiken de Aula-WIN biedt alle functies van een moderne analytische software. Het is ontwikkeld met uitgebreide input van onze gebruikers. Monsters, kalibratie standaarden en normen voor de kwaliteitscontrole (QCS) worden ingevoerd in de carrousel scherm. Met een optionele barcode stick steekproef gegevens kunnen gemakkelijk worden ingevoerd. Een monster tabel wordt automatisch aangemaakt en kan bekeken worden in de tabel weergegeven. Monsterverdunning factoren alsmede monster gewicht en het uiteindelijke vul het volume voor de vertering van vaste monsters kan worden ingevoerd in de tabel. Het resultaat van de meting wordt automatisch berekend op basis van de gekozen kalibratiefunctie en weergegeven in ug / l of ug / kg. De QCS functie zorgt voor een hoge mate van betrouwbaarheid van de analyseresultaten.

 

Data-opslag

De resultaten van de analyses samen met de gegevens die nodig zijn voor de kwaliteitsborging (datum, tijd, gebruikers-ID, monsternummer, ijkgegevens, instrument parameters) worden opgeslagen in een bestand. Ze zijn op elk moment beschikbaar voor weergave en afdrukken. Werkblad templates kunnen worden gemaakt en opgeslagen setup-tijd voor routinematige werkzaamheden te minimaliseren.

 

Hoge productiviteit

Geen lange reinigen of spoelen procedures, zelfs wanneer monsters met hoge concentraties worden geanalyseerd. De typische duur van een volledige meetcyclus is 80 tot 280 seconden. De snelle screening modus van analyses kunt u uitvoeren, zelfs in een kortere tijd.
 

Hoe de meting wordt uitgevoerd

Metingen van maximaal 20 kalibratiestandaards en tot 53 monsters en controleer normen worden uitgevoerd volledig automatisch. Standaarden en monsters worden gevuld in 10 ml glazen flacons en geplaatst op de autosampler draaitafel. Oplossing van het reagens (bijvoorbeeld tin-(II)-chloride) en spoel oplossing (reagens water) worden gevuld in de overeenkomstige glas tanks. Dan is de strippen gasstroom wordt aangepast en de meting is gestart door een aanslag. De meting cyclus kan worden onderbroken op elk moment door de exploitant voor het selecteren van een monster moet worden gemeten volgende. Lezingen en instrument status worden weergegeven in real-time op het scherm.

 

Automatische correctie van de uitgangssituatie

De stabiliteit van de basislijn is gecontroleerd alvorens aan elke meting en het nulpunt wordt automatisch aangepast. De typische nulpuntsverloop tijdens een meting lager is dan 0,0001 extinctie-eenheden.

Ankersmid Lab          info@ankersmid-lab.nl,  (31)-0548-59 59 79