Eyetech

 

Ankersmid's Eyetech deeltjesgrootte en vorm Analyser wordt nu gezien als een kritisch proces controle-instrument

het Meetprincipe

het word Een unieke tijdsdomein meting genoemd. Laser verduistering Tijd (LOT) wordt gebruikt door de Eyetech. Een roterende laserstraal scant individuele deeltjes in het monster zone. Als de deeltjes worden aangetroffen, de laserstraal is verduisterd en interactie-signalen worden gegenereerd. Deze interactie signalen worden gedetecteerd door een fotodiode. Sinds de laserstraal roteert met een constante snelheid, de duur van de verduistering biedt een directe meting van elk deeltje.

 

Industriële toepassingen voor de Ankersmid Eyetech deeltjesgrootte en vorm Analyser

Cement

De Eyetech deeltjesgrootte en vorm Analyser wordt nu gezien als essentieel instrument voor de bepaling van de kwaliteit van het cement. Zoals fijnere deeltjesgrootte resulteren in een groter oppervlak, cement produceert controle deeltjesgrootte. Het malen en pletten proces is zeer energie-intensief, produceert nauwkeurige gegevens nodig van de Eyetech op de deeltjesgrootte van hun product om te kunnen tijd en energie te besparen, en niet te fijn te malen. Deeltjesvorm heeft ook invloed op cement eigenschappen. Cement dat de grond is in deeltjes van een meer reguliere (sferische) vorm heeft een lagere oppervlakte dan cement dat onregelmatig is gevormd. Verschillen in deeltjes oppervlakte zal leiden tot variaties van de vraag naar water in batches van verschillend gevormde cement. Eyetech's deeltjesvorm analyse zal verder in staat het begrip van het effect van verschillende malen aids en slijpen tijd op deeltje vormen, en hoe deze vormen zijn verdeeld met betrekking tot de grootte.

Keramiek

Deeltjesgrootte en vorm zijn belangrijke parameters voor de materiaaleigenschappen van keramiek. Het optimaliseren van keramisch poeder grootteverdeling verbetert de kwaliteit en bespaart grondstoffen en tijd. 

Chemicaliën, Catalyst

In de chemische industrie omvatten deeltjesgrootte metingen: granulatie, malen, kristallisatie kinetiek en formulering van het product-toepassingen. De Eyetech deeltjesgrootte en vorm Analyzer is geschikt voor zelfs de meest veeleisende industriële toepassingen. In tegenstelling tot veel op laser gebaseerde deeltjesgrootte instrumenten,zijn  de Eyetech TM resultaten niet afhankelijk van optische eigenschappen van de deeltjes waardoor de Eyetech TM resultaten voor heterogene monsters en hebben geen last van de fouten die normaal met andere laser-gebaseerde methoden wel ontstaan. Dit maakt de Eyetech geschikt voor de meest moeilijke toepassingen, zoals de bepaling van opgeloste kinetiek van waspoeders, en de gelijktijdige analyse van deeltjesgrootte en vorm van composiet materiaal zoals dynamiet.

Milieu-en bodem-toepassingen

Ankersmid is marktleider in het milieu deeltjesgrootte toepassingen. De Eyetech deeltjesgrootte en vorm analyser is de enige laser-gebaseerd instrument dat beschikbaar is in de markt dat  een monster onafhankelijke analyse methode gebruikt, en is daarom zeer geschikt voor de complexe monsters typisch voor milieutoepassingen zoals grond, klei, vlokken, en sedimenten. Zoals de Eyetech vereist geen aannames over de monsters fysische eigenschappen, mengmonsters die traditioneel gepresenteerd problemen op laser gebaseerde systemen, kunnen nu worden geanalyseerd, zonder grote foutenmarges.

 Energy + Hydro Fuel Technology

De Eyetech deeltjesgrootte en vorm Analyzer heeft toepassingen in een aantal energie-toepassingen, variërend van steenkool drijfmest metingen voor elektriciteitscentrales, om kolenvergassing toepassingen waar steenkool wordt omgezet in vloeibaar gas. Gecontroleerde deeltjesgrootte en vorm leiden tot een geoptimaliseerde productie processen en de daaropvolgende kostenbesparingen. De Eyetech meetmethode biedt een aanname-vrij (voor optische en fysische eigenschappen) meting, bij lagere verdunning eisen, en met een hogere resolutie dan andere laser gebaseerde systemen deeltjesgrootte.

 Food Products

De Eyetech wordt gebruikt in tal van voedingsmiddelen van deeltjesgrootte toepassingen vanwege de voor de hand liggende technische voordelen in de analyse van de geteste mengsels, gewoonlijk in deze industrie is de lijst van toepassingen uitgebreid en omvat zuivelproducten (melk en yoghurt), in poedervorm dranken (melk, koffie), meel, geraffineerde suiker en chocolade. Deeltjesgrootte en vorm zijn belangrijke parameters in deze industrie omdat zij de smaak, textuur, kleur, verpakking en vloeibaarheid van het eindproduct bepalen. 

 

Medische

De Eyetech deeltjesgrootte en vorm analyser heeft een aantal unieke toepassingen dat baanbrekend werk verricht in de medische sector. De Eyetech wordt gebruikt voor de meting van de grootte en de vorm van deeltjes in de longen door een niet-invasieve methode, bekend als de â € ~ geïnduceerd sputum MethodeA € TM. Waar andere laser-gebaseerde methoden mislukken als gevolg van de sputum monsters onzekere optische eigenschappen (als gevolg van zijn onbekende samenstelling), de Eyetech TM  unieke meetprincipe zorgt voor een snelle bepaling van de deeltjes in de longen. De regelmatige screening op de aanwezigheid van deeltjes in de longen, en de grootte en vorm de distributie daarvan, kan voor een vroegtijdige waarschuwing van ernstige gezondheidsproblemen zorgen. en kan beslissen over het toelaten van verdere blootstelling. De methode is succesvol toegepast in de screening van blootstelling aan stof om brandweerlieden in de nasleep van de 9 / 11 aanslag op het World Trade Center, en de screening van degenen die werken in een stoffige omgeving, zoals mijnen en factories.The Eyetech wordt ook gebruikt om te studeren de deeltjes eigenschappen van sigarettenrook, zoals sigaretten produceert tot doel de hoeveelheid fijne deeltjes te beperken die wordt ingeademd in de longen van rokers. In deze toepassing van de Eyetech is aangesloten op een rokende machine die de rook monster circuleert door de analyzer voor grootteverdeling en vorm karakterisering metingen. In tegenstelling tot andere laser-gebaseerde methoden, de Eyetech TM geavanceerde meetsysteem werkt zonder de noodzaak om de ingang van de deeltjes optische eigenschappen, waardoor het bijzonder geschikt voor heterogene rook monsters.

 

Verven, pigmenten, Coating, inkt, toner, Fillers

Het is bekend dat de deeltjesgrootte en deeltjesvorm erg belangrijk zijn in de coating-industrie. Grootte en vorm  hebben over een groot aantal kenmerken van het eindproduct met inbegrip tint, sterkte, dispergeerbaarheid, stabiliteit en viscositeit. Traditioneel, moesten veronderstellingen worden gemaakt bij het gebruik van laser-gebaseerde instrumenten (op basis van Fraunhofer of Mie theorie) en complexe monsters en mengsels moest worden geanalyseerd alsof ze homogeen zijn. De Eyetech is de eerste laser-gebaseerd systeem om geen aannames te maken op de monsters fysische eigenschappen, zodat mengmonsters nu geanalyseerd kan worden zonder een foutenmarge. Monsters met een hoog absorptie van laserlicht (zoals toner inkt en roet) vormen geen uitdagingen voor de Eyetech. Dynamische vorm analyse is relatief nieuw voor deze branche en dus ook de combinatie van een laser-kanaal en een video-kanaal. aangeboden door de Eyetech is deze bijzonder ingenomen in deze industrie omdat het de analyse automatiseerd die vaak nog handmatig werd gedaan door microscoop.

 

Farmaceutische

De Eyetech deeltjesgrootte en vorm Analyzer is een krachtig apparaat voor farmaceutisch onderzoek en kwaliteitscontrole toepassingen. De Eyetech beschikt over een uitgebreide reeks van meetcellen aan verschillende typen applicaties, en biedt een compleet inzicht in de monsters grootte en vorm kenmerken. Beheersen van deze kenmerken bezit de sleutel tot de ontwikkeling van nieuwe formuleringen en drug delivery systemen. Typische problemen zoals kleine hoeveelheid van het monster, samengestelde monsters, onbekend optische eigenschappen, transparante deeltjes en onregelmatig gevormde deeltjes zijn geen uitdaging voor de Eyetech. De Eyetech is bij uitstek geschikt voor de traditionele Chinese geneeskunde toepassingen waar weinig bekend is over de monsters optische eigenschappen. De Eyetech analyse software is volledig CFR 21 Part 11-compatibel. 

Water

De Eyetech Particle Size Analyzer heeft veel meer voordelen ten opzichte van andere laser gebaseerde systemen in het water en waterzuivering industrie. De Eyetech wordt gebruikt om het filterbed efficiëntie te monitoren in het drinkwater planten en is een standaard instrument voor flocculatie studies, de Eyetech TM s voorloper positie in deze industrie is gemakkelijk te begrijpen als de Eyetech de enige laser-gebaseerd systeem is dat geschikt is om monsters te meten, bestaande uit uit een mengsel van verschillende deeltjes. De Eyetech wordt ook gebruikt voor de deeltjesgrootte analyse van actieve kool, een materiaal dat veel wordt gebruikt in de waterzuivering filters; geactiveerd carbonaten, sterk licht en absorberende eigenschappen zijn niet van invloed op de meetresultaten.

 

Categorie

Eyetech on-line

Eyetech on-line

Eyetech deeltjesgrootte en -vorm analyse in proces, on-line analyse 

EyeTech Laboratory

EyeTech Laboratory

The EyeTech is a new generation of particle analysis instruments combining a direct laser measurement for particle size analysis with a video measurement for  

EyeTech Microscopy

EyeTech Microscopy

The EyeTech Microscopy is a total solution for dry powder analysis using microscopy 

EyeTech Sample Introduction

EyeTech Sample Introduction

Sample introduction systems and cell modules for the EyeTech 

Ankersmid Lab          info@ankersmid-lab.nl,  (31)-0548-59 59 79