Polariteitmeters

>

Met polarimeters vervaardigd door A. KRÜSS Optronic kunt u  specifieke onderdelen van een oplossing snel analyseren. In bepaalde gebieden van toepassing kunnen polarimeters andere vervangen, en krijg je meer gecompliceerde meetmethoden zoals HPLC.

 

Bepaalde stoffen, suiker-oplossingen voor bijvoorbeeld, zijn onderhevig aan dit fenomeen van "rotatie van polarisatie" als gevolg van de optische activiteit.

Een fundamentele polarisatiefilter ziet grijs als je het tegen het licht houdt. Als twee van zulke filters in tandem worden gehouden, is een positie geopenbaard waardoor het licht niet kunnen passeren.

Beide filters hebben hun eigen vlak van transmissie voor de zogenaamde polarisatie van licht, en in de bovengenoemde instelling deze vlakken zijn verticaal ten opzichte van elkaar.

Stoffen die onder "optische activiteit" kan draaien de polarisatie van het licht. Indien een dergelijke stof wordt gepositioneerd tussen twee polariserende filters, is een bepaalde hoeveelheid licht toegelaten door het filter pair. de hoeveelheid licht wordt nu een maat voor

- de doorgang van het licht door de stof heen

- de concentratie van de stof

- bepaalde constanten die specifiek zijn voor de stof

Categorie

Kruss Polarimeter P1000

Kruss Polarimeter P1000

Een stevige uitvoering voor een handmatige meting van de optische polariteit. 

Kruss P 3001/3002/RS

Kruss P 3001/3002/RS

Automatische digitale polarimeter. 

Kruss Automatic Polarimeter P8000

Kruss Automatic Polarimeter P8000

Een snelle automatische polarimeter. 

Ankersmid Lab          info@ankersmid-lab.nl,  (31)-0548-59 59 79