UT3000

   
   
 

 

UT-3000 MERCURY ULTRATRACER
  

 

Mercury Instruments  
 
   

 

  •  Controle van de luchtverontreiniging binnenshuis
  •  Milieuverontreiniging source tracking
  •  Plume profilering
  •  Studies van kwik dispersie in de atmosfeer
  •  Studies van de interactie tussen atmosfeer en oppervlakken
  •  Voorkoming van verontreiniging
  •  Aardgas en derivaten
  •  Waterstof en andere gassen

 Bodem en grondwater ontgassing studies
    
   
Meting van totaal gasvormig kwik in de lucht of andere gassen op Ultratrace Niveaus
De UT-3000 Mercury UltraTracer biedt een compact en betrouwbaar hulpmiddel voor het meten van kwik in gassen bij zeer lage concentraties. Gebruik makend van de hoge prestaties GoldTrap samensmelting module en een geoptimaliseerde state-of-the-art AA-kwikdamp detector de UT-3000 UltraTracer biedt detectiegrenzen op sub-ng / m³ (PPQ-delen per quadriljoen) niveaus.
 
  
 
Meetprincipe
Het monster gas wordt toegevoerd aan een optische cel door een onderhoudsvrije membraanpomp. Een straal van UV-licht door de optische cel, is een deel van het geabsorbeerd door het kwik-atomen aanwezig zijn in de sample.This methode heet "atoomabsorptiespectroscopie" of kort AAS. Het is uiterst selectief en gevoelig. Voor kwik de vastberadenheid van de AAS-methode heeft zijn belang zelfs wanneer andere methoden zijn uitgewerkt sinds het prille begin. De AAS-methode is laag in storing en vereist geen fusie stap of dure carrier gassen.
  
 
Kwik Toezicht op aardgas en LNG
Kwik is een frequent bestanddeel van aardgas. Het kan worden gevonden in concentraties van een paar ug / m³ tot> 10000 ug / m³. Een belangrijke toepassing voor de UT-3000 is de meting van kwik in aardgas en vloeibaar aardgas (LNG). Een speciale versie van de UT-3000 analyzer is gewijd voor het meten van kwik in aardgas. Zowel een handmatig systeem met behulp van de Tedlar ® Bag Techniek, alsmede een automatisch systeem voor on-line-installaties beschikbaar zijn.
 
  
 
Automatische bediening
De UT-3000 werkt automatisch. Alle functies worden aangestuurd door een geïntegreerde microprocessor. Zodra de analyse is gestart, worden metingen verricht en gegevens verzameld door de ingebouwde datalogger. Met de standaard instellingen van de datalogger heeft een opname capaciteit van 4 weken.

Meten van totaal gasvormig kwik (TGM) in de lucht en andere gassen bij Ultra Trace Niveaus
    Luchtkwaliteit studies

 

 

UT-3000: meting van de luchtkwaliteit in steden                     UT-3000: meting van kwik in aardgas

GoldTrap Amalgamation Systeem
Voor gebruik in de UT-3000 een nieuwe vangst systeem is ontwikkeld: de Mercury GoldTrap, dat is een van de belangrijkste componenten van het systeem. Het bestaat uit een flinterdun keramische buis die zorgvuldig werd gemaakt om minimale thermische inertie te bereiken. De buis werd ingepakt met ultrapuur goud en ondersteunt een verwarmingselement aan de buitenkant. De Mercury GoldTrap onthult scherpe en hoge pieken en een uitstekende stabiliteit op lange termijn. Als lucht wordt gebruikt voor het spoelen van de val tijdens de verwarming stap worden mogelijke verontreinigingen geoxideerd en geveegd dus beletten passiveren.
 
  
 
Atomaire absorptie Detector
De detector gebruikt in de UT-3000 biedt een maximale gevoeligheid, precisie en stabiliteit. Een hoge frequentie gereden elektrodeloze kwik lage druk lamp wordt gebruikt als UV-lichtbron. Het genereert een 253,7 nm emissie lijn van een zeer smalle bandbreedte die congruent is met de absorptie lijn van de gemeten Hg atomen. De referentiestraal methode wordt toegepast op een buitengewoon hoge stabiliteit van de UV-bron te krijgen. Het kwik concentratie wordt gemeten in een optische cel die volledig is gemaakt van fused silica (Suprasil). Dankzij de gevoeligheid verbetering die door de GoldTrap is er geen behoefte aan een lang pad cel die altijd al een groter oppervlak effect. Recente solid state UV-detectoren met latere digitale signaalverwerking worden gebruikt voor meten van de absorptie.
 
  
 
Bemonstering
Het is essentieel dat de val is vrij van kwik vóór de bemonstering. Dit wordt gegarandeerd door een schoonmaakploeg stap die automatisch wordt uitgevoerd. Te houden deeltjes uit het systeem en de val te beschermen tegen passivering, een filter is tegen de stroomrichting in de steekproef inlaat. Het filter is gemaakt van lage-interactief materiaal, het filtervlies heeft een porositeit van 0,45 pm en is gemaakt van PTFE. De complete filter is eenvoudig te vervangen.


 
  
 
Steekproef Flow Control
De bemonsteringsstroom wordt gemeten met een hoge precisie elektronische massadebietmeter. Het debiet geïntegreerd over de tijd geeft de totale steekproef volume. De stroming wordt automatisch veranderd naar een lagere waarde tijdens de desorptie stap naar maximale gevoeligheid te bereiken.
 
  
 
UT-3000: Stroomdiagram
   
 
  
 
Hoe hoort de UT-3000 te werken?
De Mercury Instrumenten GoldTrap wordt gebruikt om totaal gasvormig kwik (TGM) vast te leggen die rechtstreeks uit de atmosfeer. GoldTraps werken omdat kwik stokken om goud bij kamertemperatuur. Een gas uitvoering gasvormig kwik wordt getrokken door de val, het gas blijft stromen door de val, maar het kwik blijft achter - gevangen op het goud. Na het kwik wordt opgevangen, is de GoldTrap zeer snel verhit, dit brengt het kwik als een gas (thermische desorptie). Het gasvormig kwik wordt vervolgens overspoeld door de stroom van gezuiverd kwik vrije lucht in de optische cel van de detector. Hier het kwik wordt gemeten met behulp van atomaire-absorptiespectrometrie.
 
  
 
Kalibratie

Er zijn twee methoden om te controleren en te kalibreren van het instrument: Een manier is om kwik vast te leggen op de GoldTrap door borrelende lucht door een vloeibaar kwik standaard waaraan tinchlorideoplossing is toegevoegd. Een andere snelle, accurate en nauwkeurige manier is de statische calibratie met kwik verzadigde lucht. Gasvormig kwik wordt rechtstreeks geïnjecteerd in de GoldTrap. In dit geval de ingebouwde calibratie-poort wordt gebruikt die is intern verbonden met het monster gasleiding die naar de GoldTrap. De kalibratie-poort is uitgerust met een tussenschot waardoor gasvormig kwik wordt ingespoten met een spuit. Het type van de spuit gebruikt voor dit doel is speciaal ontworpen voor het meten en gassen af ​​te geven. Het kwik wordt vervolgens automatisch getekend op de GoldTrap. Kalibratiegas bronnen zijn beschikbaar als accessoires. De kalibratie controleren procedure kan worden geautomatiseerd als een optie.
 
  
 
Display en Output van metingen
De resultaten van de metingen worden weergegeven op een grafisch LCD als een staafdiagram en numeriek. Het is mogelijk om het verleden metingen te bekijken met een paging-functie. Kalibraties worden opgeslagen in een niet-vluchtig geheugen. Het apparaat heeft een seriële interface voor data-overdracht naar een PC en een 0-20 mA uitgang.
 
  
 
Voordelen van de AA Detectiemethode
De nieuwste AA detectie techniek die gebruikt wordt in het UT-3000 biedt een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van andere methoden. Kwik trace detectie met behulp van fluorescentie moet een vervoerder en soms een mantel gasgebruik en lijdt onder de quenching effect dat nooit volledig kunnen worden geëlimineerd. De UT-3000 vereist geen dure gassen voor de werking en er zijn geen negatieve interferenties veroorzaakt door het blussen effect. Gevoeligheid en detectielimieten zijn veruit superieur aan die instrumenten die gebaseerd zijn op metingen van de elektrische weerstand van een dunne gouden film.
 
  
 
UT 3000 Mercury Ultratracer Technische Specificaties
Meetprincipe: preconcentratiestap van kwik op goud val en de daaropvolgende release door snelle opwarming, de opsporing door AA
Mercury collector: Proprietary MI GoldTrap
Detector: Advanced AA fotometer met gestabiliseerde elektrodeloze kwik ontladingslamp, golflengte = 253,7 nm
Monstervolume: 0,1 l tot 100 l
Bemonstering duur: 10 seconden tot 15 minuten
Meetcyclus tijd: 10 seconden tot 16 minuten
Detectielimiet: 0,1 ng/m3 overeenkomt met 0,5 pg Hg absoluut
Meetbereik: bij 10 l monster volume: 0,1 ng/m3 tot 2000 ng / m³
bij 1 l monster volume: 1 ng/m3 tot 10000 ng / m³
 
Monstervolume bepaling: Elektronische MASSFLOW meter
Bemonsteringspomp: membraanpomp, Viton
Monsterinlaat: 0,45 pm PTFE-membraan filter, wegwerp
Kalibratie haven: PTFE-gecoate silicone rubber septum
Draaggas: Niet vereist
Gegevens weer te geven: Weergave van realtime-signaal lezing tijdens goud val stookseizoen, weergave van de meetresultaten in een barcode diagram
Datalogger functie: Built-in datalogger voor record van 10000 metingen (tot 100 dagen)
Data output: Via RS232 naar een computer (PC of Laptop)
Kalibratie: Door middel van kalibratiegas injectiepoort, handmatig met behulp van kalibratiegas bron en spuit (optioneel verkrijgbaar), automatisch met ijkbron (optie)
Voeding: 110 V of 230 V 50/60 Hz
Stroomverbruik: Max. 125 W (verwarming piek)
Afmetingen: 45 x 15 x 35 cm (B x H x D)
Gewicht: Ca. 9 kg
Temperatuurbereik: 5 ° C tot 35 ° C
Accessoires: Kalibratie voor statische calibratie
Automatische kalibratie apparaat
MC-3000 Dynamic Calibration gasgenerator
Draagtas met handvat en wielen
Lichtnet onafhankelijke stroomvoorziening pack

 

 

 

 

Categorie

kwik in aardgas

kwik in aardgas

applicatie beschrijving van kwik in aardgas uit pijpleidingen of tanks, van sampling tot analyse op de UT-3000. 

Ankersmid Lab          info@ankersmid-lab.nl,  (31)-0548-59 59 79